Cāļa fileja pasniegta ar spinātu salātiem ar cukurzirņiem un graudu sinepju mērci
Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā recepti, kā pagatavot cāļa fileju, kas pasniegta ar spinātu salātiem ar cukurzirņiem un graudu sinepju mērci.
Sastāvdaļas (1 porcijai).
PF Ķekava cāļu filejas gabaliņi Vidusjūras marinādē – 2-4 gab
Salātiem:
Spināti - 4 saujas
Vārītas zaļās lēcas - 4 ēdamkarotes
Cukurziņi (lobīti) - 6 ēdamkarotes
Svaigs gurķis, sagriezts mazos kubiciņos - 4 ēdamkarotes
Baziliks – 2 zariņi
Sastāvdaļas mērcei:
Olīveļļa - 6 ēdamkarotes
Graudu sinepes - 1 ēdamkarotes
Medus - 1 tējkarote
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas liek vienā lielā salātu bļodā, rūpīgi samaisa un
mērci pārlej salātiem. Ar koka karotēm maigi iemaisa. Virs salātiem
liek grilētus un sagrieztus cāļa filejas gabaliņus.