Citrona sulā un piparmētru lapās marinētas cāļa gaļas recepte
Līdz ar silta laika iestāšanos cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei. Piedāvājam vistas gaļas merinēšanas recepti.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
naturālais jogurts 400 gramu
kilograms cāļa krūtiņas
viens citrons
50 gramu piparmētras
4 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes cukura
½ tējkarote sāls
Citronu izspiež, piparmētras sasmalcina, visas sastāvdaļas samaisa
un ar tām iemasē cāļa krūtiņu. Marinē vienu stundu, tad grilē vai
cep cepeškrāsnī.