Tīsim tīteņus dažādos kāpostos! Recepte
Lai tīteņu tīšanas, gatavošanas un ēšanas procesu padarītu interesantāku - tos tīsim dažādu kāpostu lapās!
Sastāvdaļas:
- neliela galviņa svaiga kāposta un savojas kāposta
- 1 kg maltas gaļas
- 300 g varītu rīsu
- sāls, pipari
- ķiploks
- saldais krējums
- nedaudz miltu
Gatavošana:
- Kāpostgalvā izgriež kacenu un liek katlā ar vārošu ūdeni, lai apvārās. ik pa brīdim no galviņas noņemot pa vienai apvārītai lapai.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiploku un sastrādā masu.
- Beigās pievieno vārītus rīsus.
- Ņem maltās gaļas masu un liek kāposta lapā.
- Sānu malas saloka un tad satin pašu lapu.
- Sapildītos kāpostu tīteņus liek pannā, sakarsētā eļļā.
- Tos apcep no abām pusēm.
- Tad apceptos tīteņus liek katliņā un uz lēnas uguns sautē gatavus.
- Pagatavo saldā krējuma mērcīti - taukvielās apcep miltus, pievieno nedaudz buljona no kāpostiem, kur tie sautējās un beigās pielej saldo krējumu.
- Kad tie gatavi, tos pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un saldā krējuma mērcīti.
Recepte: Agita Gabrāne