Cepti rīsi ar vistas fileju ķīniešu gaumē - recepte

Īstam latvietim kādreiz dzīvē jāizmēģina arī kaut kas īsti ķīnisks! Gatavojam citādi gardās + veselīgās (!) pusdienas!

Arī  rīsus var ēst dažādi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī rīsus var ēst dažādi!

Sastāvdaļas:

Visu gatavo tadžīnā.

  • 400g brūno rīsu
  • 400g vistas filejas
  • sojas mērce
  • 250g šampinjonu
  • 1 zaļā un sarkanā paprika
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • augu eļļa
  • sāls, melnie pipari

Gatavošana:

  • Rīsus noskalo tekošā ūdenī un liek vārīties jau uzkarsētā sālsūdenī apmēram 30 minūtes.
  • Vistas fileju nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, tad iemarinē sojas mērcē un ieliek ledusskapī.
  • Tad sagriež nomazgātos/notīrītos dārzeņus - papriku sagriež četrās daļās, tai izņem sēklas  un griež pabiezās šķēlītēs.
  • Svaigos šampinjonus notīra un sagriež šķēlītēs, var izmantot arī marinētus šampinjonus.
  •  Sīpolu notīra, pārgriež uz pusēm, katru pusīti vēlreiz uz pusēm un tad griež šķēlītēs.
  • Notīra un sarīvē burkānus.
  • Pannā ielej eļļu, to uzkarsē un liek cepties fileju.
  • Tadžinā ielej nedaudz eļļu un liek cepties visus dārzeņus, tos pārkaisa ar sāli un pipariem.
  • Tiem pievieno arī nedaudz sojas mērci.
  • Kad dārzeņi apcepušies, tiem klāt pievieno gatavo vistas fileju un rīsus.
  • Visu rūpīgi izmaisa un vēl nedaudz pakarsē.
Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas