Cepti rīsi ar vistas fileju ķīniešu gaumē - recepte
Īstam latvietim kādreiz dzīvē jāizmēģina arī kaut kas īsti ķīnisks! Gatavojam citādi gardās + veselīgās (!) pusdienas!
Sastāvdaļas:
Visu gatavo tadžīnā.
- 400g brūno rīsu
- 400g vistas filejas
- sojas mērce
- 250g šampinjonu
- 1 zaļā un sarkanā paprika
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- augu eļļa
- sāls, melnie pipari
Gatavošana:
- Rīsus noskalo tekošā ūdenī un liek vārīties jau uzkarsētā sālsūdenī apmēram 30 minūtes.
- Vistas fileju nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, tad iemarinē sojas mērcē un ieliek ledusskapī.
- Tad sagriež nomazgātos/notīrītos dārzeņus - papriku sagriež četrās daļās, tai izņem sēklas un griež pabiezās šķēlītēs.
- Svaigos šampinjonus notīra un sagriež šķēlītēs, var izmantot arī marinētus šampinjonus.
- Sīpolu notīra, pārgriež uz pusēm, katru pusīti vēlreiz uz pusēm un tad griež šķēlītēs.
- Notīra un sarīvē burkānus.
- Pannā ielej eļļu, to uzkarsē un liek cepties fileju.
- Tadžinā ielej nedaudz eļļu un liek cepties visus dārzeņus, tos pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Tiem pievieno arī nedaudz sojas mērci.
- Kad dārzeņi apcepušies, tiem klāt pievieno gatavo vistas fileju un rīsus.
- Visu rūpīgi izmaisa un vēl nedaudz pakarsē.