Dārzeņu - vistas sautējums pildīts kabacī
Kad ienākušies pirmie kabači, tad steidzam gatavot vitamīniem bagātu, veselīgu un gardu sautējumu pašā lolojumā - apaļajā kabacī!
Sastāvdaļas:
- 3 apaļi kabači
- 1/2 paprika
- 1/2 ziedkāposts
- 9 ķiršu tomātiņi
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 1 liela vistas fileja
- sāls, pipari
- zaļumu garšvielas ar ķiplokiem
- eļļa kabaču pārsmērēšanai
Gatavošana:
- Kabačiem nogriež cepurīti, izveidojot robiņus.
- Kabačus no ārpuses pārsmērē ar eļļu.
- Ar karoti kabačiem izņem mīkstumu.
- Tiem iekšpusē iekaisa zaļumu garšvielas ar ķiplokiem (pētersīļi, paprika).
- Ziedkāpostus sadala rozetītēs un apvāra sālsūdenī.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Sīpolu nomizo un sagriež salmiņos.
- Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
- Burkānu nomizo un smalki sarīvē.
- Visus dārzeņus viegli apcep.
- Vistas fileju sagriež salmiņos un apcep, pārkaisot sāli un piparus.
- Visas sastāvdaļas kārto apaļajos kabačos pa kārtām.
- Virsū uzliek cepurīti un cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30-40 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne