Vakariņām: cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar sēnēm un gaļu

Ja vēlies, kartupeļus var pārkaisīt zaļumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies, kartupeļus var pārkaisīt zaļumiem.

Sastāvdaļas

  • 10 vidēja lieluma kartupeļi
  • 200g gaileņu
  • 70g sviesta vai speķa
  • 1 ēdamk. rīvmaizes
  • skābs krējums
  • 200 g vārītas liellopu gaļas
  • 2 olas
  • sāls, pipari pēc garšas


Pagatavošana:
Kartupeļus novāra ar visu mizu, nomizo un ar asu, plānu tējkaroti izdobj vidiņus. Gailenes sacep sviestā vai arī kopā ar gabaliņos sagrieztu apgrauzdētu speķi. Kad sēnes saceptas, pievieno krējumu, rīvmaizi, garšvielas un labi izjauc. Pilda kartupeļu pusītēs, tās kārto ar sviestu ieziestā pannā, liek cepeškrāsnī un apcep.

Gaļu samaļ, pievieno rīvmaizi, krējumu, garšvielas un sakultas olas. Visu labai samaisa un pilda kartupeļos ar krietnu kaudzīti. Sakārto ietaukotā pannā un cepeškrāsnī apcep brūnus.

Pasniedz ar kefīru.

Reklāma
Reklāma

Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas