Vakariņām: cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar sēnēm un gaļu
Sastāvdaļas
- 10 vidēja lieluma kartupeļi
- 200g gaileņu
- 70g sviesta vai speķa
- 1 ēdamk. rīvmaizes
- skābs krējums
- 200 g vārītas liellopu gaļas
- 2 olas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Kartupeļus novāra ar visu mizu, nomizo un ar asu, plānu tējkaroti
izdobj vidiņus. Gailenes sacep sviestā vai arī kopā ar gabaliņos
sagrieztu apgrauzdētu speķi. Kad sēnes saceptas, pievieno
krējumu, rīvmaizi, garšvielas un labi izjauc. Pilda kartupeļu
pusītēs, tās kārto ar sviestu ieziestā pannā, liek cepeškrāsnī un
apcep.
Gaļu samaļ, pievieno rīvmaizi, krējumu, garšvielas un sakultas olas. Visu labai samaisa un pilda kartupeļos ar krietnu kaudzīti. Sakārto ietaukotā pannā un cepeškrāsnī apcep brūnus.
Pasniedz ar kefīru.
Labu apetīti!