Tefteļi ar sēnēm krējuma tomātu mērcē
Ierasto vakariņu kotlešu vietā izcep kaut ko citādāku - tefteļus! Arī klasiskās kotletes var kļūt par rutīnu, bet nevienam taču rutīna nepatīk, vai ne?
Sastāvdaļas:
- 500 g maltās gaļas
- 300 g sēņu (baravikas, šampinjoni)
- 100 g siera
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1/2 glāze rīsu
- 0.5 glāze ūdens
- 0.5 glāze tomātu mērces
- 2 ēd.k. miltu
- 5 ēd.k. skābā krējuma
- sāls, pipari
- dilles
- 1 tējk. cukura
Gatavošana:
1. Sēnes un sīpolus sasmalcina un nedaudz apcep.
2. Atdzisušus pievieno maltajai gaļai.
3. Sieru sarīvē, pievieno masai.
4. Rīsus izvāra sālsūdenī un atdzisušus pievieno maltās gaļas masai.
5. Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātas dilles un ķiploku.
6. Visu masu rūpīgi sastrādā.
7. Veido apaļas frikadeles, liek cepamajā formā.
8. Pagatavo mērci: miltus sajauc ar ūdeni, pievieno tomātu mērci, garšvielas un skābo krējumu.
9. Šo mērci pārlej frikadelēm.
10. Cepamtrauku ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram stundu.
11. Pasniedz ar kartupeļiem vai dažādiem dārzeņiem.
Recepte: Agita Gabrāne