Aknu-dārzeņu sacepums
No aknām var uztaisīt ne tikai pastēti vien! Sanāks arī gards sacepums.
Sastāvdaļas:
- 500g vistu akniņas
- 1/2 glāze mannas
- 1/2 glāze piena
- 3 nelieli sīpoli
- 3 burkāni
- 1 puravs
- sāls pēc garšas
- melnie pipari
- eļļa formas ieziešanai
- rīvmaize formas pārkaisīšanai
- skābais krējums
- muskatrieksts
Gatavošana:
- Vistu akniņas samaļ, pievieno mannu un pienu.
- Visu rūpīgi samaisa un liek ledusskapī uz vienu stundu.
- Nomizo sīpolus un smalki sagriež.
- Notīra burkānus un sarīvē uz sakņu rīves.
- Smalki sagriež puravu.
- Šos dārzeņus apcep uz pannas eļļā.
- Ņem vistu akniņu masu - tajā iemaisa sāli, piparus un muskatriekstu.
- Cepamo formu iesmērē ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi.
- Formā lej pusi vistu akniņu masas, pa virsu kārto apceptos dārzeņus.
- Pa virsu dārzeņiem lej atlikušo vistu akniņu masu.
- Formu pārklāj ar folliju un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cepties apmēram vienu stundu.
- Uz cepšanas beigām noņem foliju.
Recepte: Agita Gabrāne