Spageti ar garnelēm ķiploku-sviesta mērcē
Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu.
Izejvielas (4 personām):
- 340g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
- šķipsna sāls
- 40g sviesta
- 8 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 400g tīģergarneļu
- svaigi malti melnie pipari
- 120g ķirštomātiņu, kas pārgriezti uz pusēm
Gatavošana:
Uz uzkarsētas pannas liec sviestu, izkausē. Pievieno ķiplokus
un, maisot uz vidējas uguns, cep, līdz ķiploki sāk kļūt
zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles, pārber
melnos piparus. Garneles cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās
ir gatavas.
Tomēr ņem vērā – garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst
sīkstas. Verdošā sālsūdenī vāri spageti 7-8 minūtes līdz al
dente gatavībai. Pastai nokās ūdeni un liec to lielā
bļodā. Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem,
kā arī sviestu. Iemaisi ķirštomātiņus. Pasniedz siltos
dziļajos šķīvjos.\
Recepšu un foto autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore