Kartupeļu ligzdiņas

Sasildīsim savus un mājinieku vēderus šajā vēsajā laikā pie gardu vakariņu galda! 

Ja mājās nav šādas kēksiņu veidnes, tad drīkst pildīt arī papīra kēksiņu formiņās, tikai tie būs sarežģītāk noņemami.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja mājās nav šādas kēksiņu veidnes, tad drīkst pildīt arī papīra kēksiņu formiņās, tikai tie būs sarežģītāk noņemami.

Sastāvdaļas:

  • 6 vidēji kartupeļi
  • 400g maltas gaļas
  • sāls, pipari, muskatrieksts
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1 olas
  • 100g siera

Gatavošana:

  • Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
  • Tiem nospiež lieko kartupeļu sulu, pievieno sāli, olu un smalki sasmalcinātu sīpolu.
  • Samaisa kartupeļu masu.
  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un ķiploku.
  • Gaļas masu sastrādā. Lai tā būtu sulīgāka, tai pievieno nedaudz auksta ūdens.
  • Kartupeļu masu klāj kēksiņu formiņās, vidū atstājot bedrīti.
  • No maltās gaļas izveido nelielas kotletītes, kuras liek kartupeļu ''bedrītēs''.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr tie kļuvuši zeltaini brūni un gaļa izcepusies.
  • Ligzdiņas izņem un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru.
  • Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, līdz siers izkusis.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas