Kartupeļu ligzdiņas
Sasildīsim savus un mājinieku vēderus šajā vēsajā laikā pie gardu vakariņu galda!
Sastāvdaļas:
- 6 vidēji kartupeļi
- 400g maltas gaļas
- sāls, pipari, muskatrieksts
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 sīpols
- 1 olas
- 100g siera
Gatavošana:
- Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
- Tiem nospiež lieko kartupeļu sulu, pievieno sāli, olu un smalki sasmalcinātu sīpolu.
- Samaisa kartupeļu masu.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un ķiploku.
- Gaļas masu sastrādā. Lai tā būtu sulīgāka, tai pievieno nedaudz auksta ūdens.
- Kartupeļu masu klāj kēksiņu formiņās, vidū atstājot bedrīti.
- No maltās gaļas izveido nelielas kotletītes, kuras liek kartupeļu ''bedrītēs''.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr tie kļuvuši zeltaini brūni un gaļa izcepusies.
- Ligzdiņas izņem un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru.
- Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, līdz siers izkusis.
Recepte: Agita Gabrāne