Pasta ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiņiem
Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā pirkts veikalos. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgo Trikāta Reserve veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
360g pastas (spageti)
180g krāsainu ķirštomātiņu
plāni griezts Trikāta Reserve siers spageti pasniegšanai
svaiga bazilika lapiņas dekorēšanai
Pesto gatavošanai:
100g ciedru riekstu, viegli apbrūnināti uz pannas
100g Trikāta Reserve siera, kas sarīvēts uz rupjas rīves
liela bunte ar bazilika lapiņām
150ml olīveļļas
2-4 daiviņas ķiploka
sāls pēc garšas
Gatavošana:
1. Ciedru riekstus liec blenderī/ virtuves kombainā un sablendē
kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai
iegūtu biezas konsistences mērci.
2. Spageti uzvāri saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir
al dente. Nokās ūdeni. Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisi –
tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.
3. Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus
tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.
Receptes autore: Linda Tellgrena (bloga Lindas virtuve autore)