Pašu rokām gatavoti pelmeņi
Palmeņi ir ļoti vieli pagatavojams ēdiens.
Vajadzēs:
400 g milti
2 olas
1 sīpols
300 g liellopu maltā gaļa
pipari, sāls
200 ml ūdens
Pagatavošana:
1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej
ūdeni.
2. Jāsamīca stingra mīkla.
3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.
4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā.
5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīža malas salipini kopā.
6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.
7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.