Šmorēts trusis svētku ēdienkartei
Ir pienācis pēdējais laiks svētku galda ēdienkartes sagatavošanai! Tavā ēdienkartē noteikti iederēsies arī garda truša gaļa!
Sastāvdaļas:
- 1 trusis
- sojas mērce
- vorčesteršīras mērce
- sāls, pipari
- ķiploks
- rozmarīns un baziliks
- saldais krējums
- nedaudz miltu mērcītei
- svaigs burkāns un sīpols
Gatavošana:
- Trusi sadala gabaliņos un iemarinē, pārlejot ar soju, vorčesteršīras mērci, pievienojot sāli, piparus un ķiploku.
- Gaļu samaisa un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
- Uzvāra buljonu, tam pievienojot gabaliņos sagrieztu burkānu un sīpolu, kā arī rozmarīnu un baziliku.
- Kad gaļa ir iemarinējusies, to pannā apcep zeltaini brūnu.
- Tad to liek buljonā un vāra 1-1,5 stundām mīkstu.
- Kad gaļiņa gatava, no buljona (to izkāš) un pagatavo mērci: ietumējot to ar aukstā ūdenī atšķaidītiem miltiem un beigās pievienojot saldo krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne