Pildītie vistas gaļas veltnīši ar tomātiem un sieru
Ja pirmā doma, kas iešaujas prātā ir ''kā gan varētu garšot sausi vistas filejas veltnīši?'', tad atbilde ir: šos gatavosim no atkaulotiem vistu šķiņķīšiem, lai tie nesanāk sausi un palīgos nav jāņem sulīgs speķis!
Sastāvdaļas:
- 5 atkauloti vistu šķiņķīši bez ādas
- 2 tomāti
- 150g siera
- 1 ola un nedaudz rīvmaizes panēšanai
- sojas mērce
- sāls, pipari
- ķiploks
Gatavošana:
- Atkaulotus vistu šķiņķīšus iemarinē ar sāli, pipariem, ķiplokiem un sojas mērci.
- Tomātus un sieru sagriež salmiņos.
- Uz vistas šķiņķīša liek trīs četrus salmiņus tomātus un sieru.
- Tad veltnīti sarullē un aizsprauž ar zobu bakstāmo kociņu.
- Veltnīšus panē sakultā olā un rīvmaizē.
- Tos apcep pannā, sakarsētā taukvielā.
- Kad veltnīši ir apcepti, tos kārto karstumizturīgā traukā un cep cepeškrāsnī, līdz tie gatavi.
Recepte: Agita Gabrāne