Pildītie vistas gaļas veltnīši ar tomātiem un sieru

Ja pirmā doma, kas iešaujas prātā ir ''kā gan varētu garšot sausi vistas filejas veltnīši?'', tad atbilde ir: šos gatavosim no atkaulotiem vistu šķiņķīšiem, lai tie nesanāk sausi un palīgos nav jāņem sulīgs speķis!

Ja veltnīšus veido no šķiņķīšiem, tie sanāks sulīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Ja veltnīšus veido no šķiņķīšiem, tie sanāks sulīgi.

Sastāvdaļas:

  1. 5 atkauloti vistu šķiņķīši bez ādas
  2. 2 tomāti
  3. 150g siera
  4. 1 ola un nedaudz rīvmaizes panēšanai
  5. sojas mērce
  6. sāls, pipari
  7. ķiploks

Gatavošana:

  • Atkaulotus vistu šķiņķīšus iemarinē ar sāli, pipariem, ķiplokiem un sojas mērci.
  • Tomātus un sieru sagriež salmiņos.
  • Uz vistas šķiņķīša liek trīs četrus salmiņus tomātus un sieru.
  • Tad veltnīti sarullē un aizsprauž ar zobu bakstāmo kociņu.
  • Veltnīšus panē sakultā olā un rīvmaizē.
  • Tos apcep pannā, sakarsētā taukvielā.
  • Kad veltnīši ir apcepti, tos kārto karstumizturīgā traukā un cep cepeškrāsnī, līdz tie gatavi.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas