Klasisks liellopu gaļas sautējums
Smaržīgs sautējums ar lielopu gaļu un ķiplokiem ir kā radīts vēsam ziemas vakaram.
Sastāvdaļas
Liellopu gaļa 1 kg
1 kg kartupeļu
6 burkāni
Selerija
2 sīpoli
2 kubiciņi liellopu gaļas buljona
Ķiploki
Sāls un pipari pēc vajadzības
Milti
Eļļa
Zaļumi
Skābs krējums
Pagatavošana
1. Gaļu nomazgā, atgriež kaulus un cīpslas, sagriež gabaliņos.
2. Gaļu gabalinus apsāla, appiparo un apber ar divām ēdamkarotēm
miltu.
3. Gaļu viegli apcep eļļā (bet nesacep). Smalki sakapā ķiplokus un
pievieno apceptajai gaļai.
4. Iepriekš sagrieztos dārzeņus, izņemot tomātus, apcep.
Pievieno buljona kubiņu, tomātus un visu uzvāra.
5 Pievieno gaļu ar ķiplokiem un otru buljona kubiņu. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē līdz gaļa kļūst mīksta.
6. Pasniedzot pievieno skābu krējumu, zaļumus.