Sāļās kukurūzas - bekona pankūkas
Sātīgas sāļās pankūkas, kas labi derēs kā siltās pusdienas, var pagatavot šādi.
Sastāvdaļas
- 500g bekons
- 1 mazs šalote sīpols (malts)
- 1 glāze milti
- 2 ēdamk.smalcināti zaļumi pēc izēles (t/c ”Dole” rekomendē pievienot timiānu un sīpolu garšvielu)
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējk.melnie pipari
- 2/3 glāzes piena
- 1 ola
- 1 ēdamk.kausēta sviesta
- 1 glāze kukurūzas
Pagatavošana
Lielā kastrolī fritēt bekonu, kamēr tas ir svaigi kraukšķīgs.
Atļaut tam mazliet nožūt, tad sasmalcināt. Tad cept
s īpolu, pievienojot tam garšvielas. Maisa kopā miltus,
olas, kausēto sviestu, kukurūzu, ceptos sīpolus, kā arī
sasmalcināto bekonu (taču atstāj nedaudz arī dekorēšanai
beigās, kad maltīte būs gatava). Masa būs nedaudz biezāka nekā
parastā pankūku mīkla, taču ,ja tā ir pārāk bieza, tad
pievieno nedaudz pienu. Cep pankūkas uz vidēji karstas pannas,
kamēr tās kļūst brūnas.