Cepti kartupeļi ar gailenēm
Pirmās gailenītes jau salasītas. Laiks ķerties pie gatavošanas!
Vajadzēs:
gailenes 600 g.
puravs (neliels) 1 gb.,
ķiploks 1 gb.,
garšaugi (dilles, pētersīļi, sīpoli) 70 g,
šķiņķis 300 g
kartupeļi 1 kg
Pagatavošana
Sagrieziet puravas, ķiplokus un zaļumus. Sagrieziet šķiņķi plānākos gabalos. Nomazgājiet un nožāvējiet sēnes, tad sagrieziet.
Apcepiet pannā ar olīveļļu un ķiploku puravus, pievienojiet šķiņķi. Cepiet dažas minūtes un pievienojiet sēnes uz pannas. Samaisiet un gatavojiet vēl 7-10 minūtes.
Apkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Cepeškrāsnī uz folijas apcep kartupeļus, ko pasniedz kopā ar
sēnēm.