Mājās gatavoti pelmeņi ar vistas gaļu un šampinjoniem

Pelmeņi ir ēdiens, ko var pagatavot pavisam ātri!

Šādus pelmeņus var sagatavot un salikt saldētavā, lai izņemtu reizē, kad nepieciešams ātri pagatavot vakariņas.

FOTO: Shutterstock.com

Šādus pelmeņus var sagatavot un salikt saldētavā, lai izņemtu reizē, kad nepieciešams ātri pagatavot vakariņas.

Sastāvdaļas
Mīkla:

Milti 200 g

Eļļa 1 ēd.k

Auksts ūdens pusglāze

Šķipsniņa sāls

Pildījums:

Vistas fileja 2 gab

ķiploks 2 daiviņas

šampinjoni 6 gab.

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana
Miltiem  pievieno aukstu ūdeni, sāli un eļļu. Labi samīca. Mīklai nevajadzētu lipt pie rokām, ja tā, pieliek vēl nedaudz miltu. Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē uz 15 min.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Smalki sagriež vistas fileju un šampinkonus, saspiež ķiploku. Visu uz pannas nelielā daudzumā eļļas apcep.

Mīklu izrullē, ar glāzi (~8 cm diametrā) izspiež aplīšus. Katrā aplītī liek nedaudz pildījuma, kārtīgi aizlipina ciet. 
Uzvāra katlā ūdeni, prātīgi ieliek pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeldējuši, vāra vēl 10 min.
Pēc tam, ja ir vēlēšanās, var likt uz pannas un mazliet apcept.
Pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar krējumu!

 

 

Sastāvdaļas