Mājās gatavoti pelmeņi ar vistas gaļu un šampinjoniem
Pelmeņi ir ēdiens, ko var pagatavot pavisam ātri!
Sastāvdaļas
Mīkla:
Milti 200 g
Eļļa 1 ēd.k
Auksts ūdens pusglāze
Šķipsniņa sāls
Pildījums:
Vistas fileja 2 gab
ķiploks 2 daiviņas
šampinjoni 6 gab.
Pagatavošana
Miltiem pievieno aukstu ūdeni, sāli un eļļu. Labi samīca.
Mīklai nevajadzētu lipt pie rokām, ja tā, pieliek vēl nedaudz
miltu. Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē uz 15 min.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Smalki sagriež vistas fileju
un šampinkonus, saspiež ķiploku. Visu uz pannas nelielā
daudzumā eļļas apcep.
Mīklu izrullē, ar glāzi (~8 cm diametrā) izspiež aplīšus. Katrā
aplītī liek nedaudz pildījuma, kārtīgi aizlipina ciet.
Uzvāra katlā ūdeni, prātīgi ieliek pelmeņus. Kad pelmeņi
uzpeldējuši, vāra vēl 10 min.
Pēc tam, ja ir vēlēšanās, var likt uz pannas un mazliet
apcept.
Pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz ar krējumu!