Cūkgaļa sausajā marinādē. Pavāra Ērika Dreibanta recepte
“Cūkgaļas marinādi vasarā iesaku gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu,” pieredzē dalās “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.
Sastāvdaļas:
- 4 ēd. k. rupjā jūras sāls
- 1 ēd. k. cukura
- 1 tējk. rupji maltu piparu
- 1 tējk. rupji maltu sinepju sēklu
- 1/2 tējk. kaltētu diļļu
- 1 tējk. saspaidītu kadiķogu
- sauja liepziedu
- 1 tējk. rudzupuķu
- 1 ēd. k. priežu čiekuru sīrupa
Gatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ierīvē cūkgaļas cauraudzi, ietin
papardēs un ledusskapī marinē divas dienas. Kūpina apmēram 80
0 C aptuveni 4 stundas. Pasniedz ar alu, rudzu maizi un
kaņepju sviestu.
Par „Restorānu 3”
„Restorāns
3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā
3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants,
Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna
šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot
maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas
dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks
un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas
pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam
raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara
mūsdienīgus.