Cūkgaļa sausajā marinādē. Pavāra Ērika Dreibanta recepte

“Cūkgaļas marinādi vasarā iesaku gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu,” pieredzē dalās “Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants.  

Marinādei var pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

FOTO: Shutterstock.com

Marinādei var pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

Sastāvdaļas:

  • 4 ēd. k. rupjā jūras sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. rupji maltu piparu
  • 1 tējk. rupji maltu sinepju sēklu
  • 1/2 tējk. kaltētu diļļu
  • 1 tējk. saspaidītu kadiķogu
  • sauja liepziedu
  • 1 tējk. rudzupuķu
  • 1 ēd. k. priežu čiekuru sīrupa


Gatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ierīvē cūkgaļas cauraudzi, ietin papardēs un ledusskapī marinē divas dienas. Kūpina apmēram 80 0 C aptuveni 4 stundas. Pasniedz ar alu, rudzu maizi un kaņepju sviestu.

 

 

Reklāma
Reklāma

Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus.

 

Sastāvdaļas