Burkānu-siera humuss ar ceptiem dārzeņiem

Gatavojam burkānu-siera humusu ar ceptiem dārzeņiem

Gardi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gardi!

Vajadzēs: 
1 bundža turku zirņi
1/2 burciņa Trikata Sniega bumbas ar burkāniem
1 ķiploka daiviņa
1 mazs citrons
sāls un pipari
olīveļļa
dažādi dārzeņi: burkāni, kabacis, sarkanais sīpols, ziedkāposts, ķiršu tomāti
timiāns

 

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni 200 C grādus karstu.
2. Blenderī liec turku zirņus, iespied citrona sulu, pievieno ķiploka daiviņu, sāli, piparus pēc garšas, pievieno arī Sniega bumbas ar burkāniem, kā arī nedaudz eļļu no Sniega bumbām. Visu blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Liec trauciņā.
3. Sagriez lielos gabalos visus dārzeņus, apslaki ar eļļu, pievieno sāli, piparus un kārto uz cepamās pannas. Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes. 
4. Kad dārzeņi gatavi, pasniedz ar krēmīgo burkānu-siera humusu.

Reklāma
Reklāma

 

Padoms: siltā laikā dārzeņus var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.