Burkānu-siera humuss ar ceptiem dārzeņiem
Vajadzēs:
1 bundža turku zirņi
1/2 burciņa Trikata Sniega bumbas ar burkāniem
1 ķiploka daiviņa
1 mazs citrons
sāls un pipari
olīveļļa
dažādi dārzeņi: burkāni, kabacis, sarkanais sīpols, ziedkāposts, ķiršu tomāti
timiāns
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni 200 C grādus karstu.
2. Blenderī liec turku zirņus, iespied citrona sulu, pievieno ķiploka daiviņu, sāli, piparus pēc garšas, pievieno arī Sniega bumbas ar burkāniem, kā arī nedaudz eļļu no Sniega bumbām. Visu blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Liec trauciņā.
3. Sagriez lielos gabalos visus dārzeņus, apslaki ar eļļu, pievieno sāli, piparus un kārto uz cepamās pannas. Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
4. Kad dārzeņi gatavi, pasniedz ar krēmīgo burkānu-siera humusu.
Padoms: siltā laikā dārzeņus var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.