Penne ar zaļumiem un fetu
Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.
Izejvielas 4 personām
● 350g “Dobeles dzirnavnieka” pennes
pastas
● šķipsna sāls
● 300g sarkano plūmju tomātu, sagriezti
šķēlītēs
● 250g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti
šķēlītēs
● sauja rukolas lapiņu
● 140g fetas siera, sadrupināta
Spinātu pesto gatavošanai
● 60g spinātu lapiņu
● 50g ciedru (pīniju) riekstu
● 70ml pirmā spieduma olīveļļas
● 1 ķiploka daiviņa, nomizota
● 20g rīvēta cietā siera
Gatavošana
1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu
sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al
dente. Nolej ūdeni.
2. Pagatavo pesto, saberot blenderī visas
sastāvdaļas.
3. Karstai pastai pievieno pesto un samaisi.
Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisi. Liec šķīvjos un pārber
ar fetas sieru. Pasniedz karstu.