Mājās gatavoti kupāti
Pašu gatavoti kopāti? Debešķīgi!
Sastāvdaļas:
• 2 kg cūkgaļa, patrekna (vai arī maltā gaļa)
• 3-4 palieli sīpoli
• 3-5 daiviņas ķiploka
• Melnie pipari
• Sāls
• Smaržīgie pipari
• Lauru lapa
• Hmeļi suneļi
• Ķimenes
• Cūku zarnas
Pagatavošana
Gaļu, sīpolus un ķiplokus sagriež nelielos gabaliņos un samaļ gaļas
mašīnā, kopā ar gaļu samaļ arī pārējās garšvielas.
Kad gaļa ar visām piedevām ir izmalta caur gaļas mašīnu, tā ir
kārtīgi jāsamīca, lai kupātu masa vienmērīgi samaisītos. Kupātu
masu ieliekam ledusskapī uz pāris stundām, lai tā nobriest.
Cūku zarnas iemērcam bļodiņā ar ūdeni uz 10 minūtēm, tad tās
kļūst elastīgākas un būs vieglāk ar tām strādāt. Sākam pildīt
kupātus, galiņus aizsien ar aukliņu.
Kupātus mēdz nedaudz apvārīt un tad cept uz pannas. Var cept tos
arī bez vārīšanas, kā arī cept uz sakarsētām oglēm.
Avots: www.jekabpilsgalasnams.lv