Pikantais burgeris ar svaigiem dārzeņiem un ananasu
Armanda Simsona pikantā burgera recepte 2 personām.
Vajadzēs:
2 burgeru maizītes
2 gab. sasmalcinātā liellopa gaļa burgeriem (300 grami)
100-120 g bekona
50-70 g treknā siera
Ananass
Apelsīns
IceBerg salātlapas
1 čili pipars
Svaigi dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika)
1 balts sīpols
Saldā čili mērce
Pagatavošana:
Uz grila liek grilēties burgeru maizītes, apgrauzdējot tās no
abām pusēm. Blakus liek grilēties gaļu. Bekonu sagriež plānās
šķēlītēs un liek grilēties uz grila blakus gaļai un maizītēm.
Sagriež sīpolu, svaigos dārzeņus, apelsīnu un ananasu. Apgrauzdētās
maizītes noņem no grila, vienu no pusītēm pārsmērē ar sweet čili
mērci, liek salātlapu, vienu apelsīna un tomāta šķēli, un grilēto
bekonu. Virsū liek grilēto gaļu, pievienojot smalki sagrieztus čili
piparus. Virsū kārto sīpola šķēli, grilētu ananāsu šķēlīte un
sieru. Visu pārsmērē ar saldo čili mērci, uzliek salātlapu un otru
burgeru maizītes pusīti. Burgers ir gatavs pasniegšanai.
Recepte publicēta sadarbībā ar Borjomi.