Cepeškrāsnī cepts cūkas stilbiņš
Ceptu cūkas stilbiņu varbūt negatavosim katru dienu, taču šis ēdiens būs lieliska izvēle, ja gribēsiet celt galdā kaut ko sātīgāku!
Vajadzēs:
Cūkas stilbiņu (vai divus - tas atkarīgs no edāju skaita, vienu
var rēķināt uz 3 ēdājiem)
sīpolu
sāli, piparus, timiānu,
lauru lapas
3 daiviņas ķiploka
eļļu
Gatavošana:
Cūkas stilbiņu nomazgā, liek vārošā ūdenī, pievieno sīpolu, garšvielas un vāra 1,5 līdz 2 stundas. Vārīšanas ilgums ir atkarīgs no stilbiņa lieluma.
Kad cūkas stilbiņš ir mīksts, to aplej ar nelielu daudzumu eļļas un liek apcepties sakarsētā cepeškrāsnī.
Cepšanas laikā cūkas stilbiņu regulāri aplaista ar buljonu, kurā vārījās cūkas stilbiņš.
Kad cūkas stilbiņš kļuvis zeltaini būns, tas ir gatavs pasniegšanai.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai sautējumu un svaigiem dārzeņiem.