Vista melnajos piparos ar citronu un ceptu kāpostu
4 porcijas
Laiks: 20 minūtes
Vista
600 g cāļa krūtiņas filejas
1 citrona miziņa
1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
1,5 tējk. Santa Maria sāls
2 ēd.k. rapšu eļļas
Cepts kāposts
1 uz pusēm pārgriezts citrons
1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās (4)
50 g gabaliņos sagriezta sviesta
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
0,5 tējk. Santa Maria sāls
Mērce
300 ml skābā krējuma
2. tējk. Santa Maria estragona
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
1 tējk. Santa Maria sāls
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona
miziņu.
2. Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā,
pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā
sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25
minūtes.
3. Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras
puses.
4. Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā
cepiet, līdz viss ir gatavs.
5. Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces
sastāvdaļas.
6. Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un
citronu.