Gaļas bumbiņu sacepums maigā mērcē

Tākā rudens mums šogad ir atgriezies kā asu izjūtu cienītājs, maiga un baudāma maltīte šoreiz ir precīzi laikā!

Ja arī laiciņš gadās silts, tad vēl var paspēt izbaudīt vakariņas dabā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja arī laiciņš gadās silts, tad vēl var paspēt izbaudīt vakariņas dabā.

Sastāvdaļas:

  1. 1kg maltas cūkgaļas
  2. neliels kabacis
  3. pāris daiviņas ķiploka
  4. šķipsna muskatrieksta
  5. pētersīļu zaļumi
  6. milti panēšanai
  7. siers pārkaisīšanai
  8. eļļa cepšanai
  9. sāls,pipari

Saldā krējuma mērcei:

  1. ēdamkarote miltu
  2. 300-400g buljona
  3. 200ml saldā krējuma
  4. sviests
  5. sāls pēc garšas

 

Pagatavošana:

  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus,ķiploku, smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, muskatriekstu.
  • Uz vidējas (ne sakņu) rīves sarīvē nomizotu, no sēklām attīrītu kabaci un pievieno maltajai gaļai.
  • Gaļas masu sastrādā. Lai tā būtu sulīgāka, pievieno nedaudz aukstu ūdeni un sastrādā masu.
  • Veido nelielas kotletītes,panē miltos un apcep no abām pusēm.
  • Gatavo mērci: Izkausētā sviestā apcep miltus, pievieno buljonu un sāli, beigās - arī saldo krējumu. Mērcei jābūt saldā krējuma biezumā.
  • To lej cepamtraukā, virsū kārto apceptās kotletītes, kā arī nedaudz pārlej ar mērci.
  • Veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes. Tad to izņem un visam pārkaisa rīvētu sieru.
  • Vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10-15min,atļaujot garšām savilkties.

Šāda veida ēdienam klāt var pasniegt vārītus vai cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, vai arī zaļos salātus.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

 

 

Sastāvdaļas