Gaļas bumbiņu sacepums maigā mērcē
Tākā rudens mums šogad ir atgriezies kā asu izjūtu cienītājs, maiga un baudāma maltīte šoreiz ir precīzi laikā!
Sastāvdaļas:
- 1kg maltas cūkgaļas
- neliels kabacis
- pāris daiviņas ķiploka
- šķipsna muskatrieksta
- pētersīļu zaļumi
- milti panēšanai
- siers pārkaisīšanai
- eļļa cepšanai
- sāls,pipari
Saldā krējuma mērcei:
- ēdamkarote miltu
- 300-400g buljona
- 200ml saldā krējuma
- sviests
- sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus,ķiploku, smalki sagrieztus pētersīļu zaļumus, muskatriekstu.
- Uz vidējas (ne sakņu) rīves sarīvē nomizotu, no sēklām attīrītu kabaci un pievieno maltajai gaļai.
- Gaļas masu sastrādā. Lai tā būtu sulīgāka, pievieno nedaudz aukstu ūdeni un sastrādā masu.
- Veido nelielas kotletītes,panē miltos un apcep no abām pusēm.
- Gatavo mērci: Izkausētā sviestā apcep miltus, pievieno buljonu un sāli, beigās - arī saldo krējumu. Mērcei jābūt saldā krējuma biezumā.
- To lej cepamtraukā, virsū kārto apceptās kotletītes, kā arī nedaudz pārlej ar mērci.
- Veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes. Tad to izņem un visam pārkaisa rīvētu sieru.
- Vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10-15min,atļaujot garšām savilkties.
Šāda veida ēdienam klāt var pasniegt vārītus vai cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, vai arī zaļos salātus.
Recepte: Agita Gabrāne