Vistas gaļas rullīši ar mājās gatavotu zaļumu sviestu
Uzkoda vai piedeva pamatēdienam - iederēsies visur. Arī lieliski nagetu aizstājēji.
Sastāvdaļas:
- 4 vistas filejas
- 1 paciņa sviesta
- zaļumi - dilles, pētersīļi
- pāris ķiploka daiviņas
- sāls, pipari
- viena ola
- milti
- rīvmaize panēšanai
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Sagatavo zaļumu sviestu: mīkstam sviestam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, ķiplokus, sāli.
- Visu izmaisa un satin desiņā pārtikas plēvē. To ieliek saldētavā.
- Ķeramies klāt vistas filejām: tās izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Atdzisušo zaļumu sviestu liek uz vistas filejām, satin rullītī.
- Tos panē miltos, tad saklapētā olā un rīvmaizē, tad vēlreiz - olā un rīvmaizē.
- Rullīšus cep sakarsētā eļļā, ik pa brīdim pagrozot, lai apcepās no visām pusēm.
- Cepšanu nobeidz cepeškrāsnī uz pāris minūtēm.
Recepte: Agita Gabrāne