Pasta ar biešu, ķiploku un bazilika krēmu
Interesants veids, kā veselīgi apēst pastu kopā ar bietēm, iesaka "Rimi Gardēžu" pavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- Pasta spagetti Rimi – 400 g
- Vārītas bietes – 350 g
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Olīveļļa Rimi – 2 ēdamk.
- Svaigs baziliks – 1 sauja
- Siers Parmegano Selection by Rimi – 50 g
- Spināti – 50 g
- Citrons – 1 gab. (sula pēc garšas)
- Sāls un pipari – pēc garšas.
Gatavošanas laiks: 20 min
Sākumā novāra pastu. To vāra 2 minūtes mazāk, kā norādīts uz iepakojuma. Blendera krūzē liek bietes, ķiploku, olīveļļu, svaigo baziliku un 25 g siera, tad samaļ. Pēc garšas pievieno citrona sulu sāli un piparus.
Krēmu karsē uz pannas, pievieno spinātu lapas un novārītos makaronus. Karsē 2 minūtes un pirms pasniegšanas pārkaisa ar sieru un dekorē ar baziliku.
Ieteikums!
Spagetti vietā var izvēlēties arī citas pastas – Fusilli, Penne u.c., vai arī pastu bērniem ar zvēru figūriņām.
Cietais siers Grana Padano Selection by Rimi, 200 g
12 mēnešus nogatavināts itāļu tradicionālais cietais siers ir izcila delikatese pie vīna, sulīgiem augļiem vai svaigajiem salātiem. Grana Padano ir viens no pirmajiem cietajiem sieriem pasaulē un vēl jorpojām tā ražošanā izmanto svaigu pienu un autentisku recepti. Izbaudi Itālijas dabas svaigumu katrā Selection by Rimi siera šķēlītē.
Cietais siers Parmigiano Reggiano Selection by Rimi, 200g
22 mēnešus nogatavinātajam cietajam sieram piemīt izteikta garša. Tā pirmssākumi meklējami jau pirms vairākiem gadu simtiem un mūsdienās bez Parmigiano Reggiano siera nav iedomājama klasiskā itāļu pica vai salāti. Pagatavots no svaiga piena un nogatavināts īpašos apstākļos, Selection by Rimi siers iegūst izsmalcinātu garšu un aromātu.