Viegli pagatavot: klasiskais burgeris
Burgeru maizītes var būt ļoti gardas, ja gatavo mājās.
Četrām porcijām vajadzēs:
4 burgermaizītes
200 g liellopa gaļas (pie gaļas vēl vajadzēs pievienot garšvielas, vienu olu, var nedaudz mannā)
100 g Holandes siera
1 tomāts
1 marinēti gurķi
1 salātlapas
pavisam neliels sīpols
tomātu mērce
Pagatavošana.
Vispirms gatavojam burgera kotleti. Samīca liellopu gaļu kopā ar olu un garšvielām. Veido burgera izmēra plānas kotletes, ko liek pannā un apcep no abām pusēm.
Kamēr cepas kotletes, sagatavojam maizītes un piedevas. Maizītes pārgriež uz pusēm. Sagriež šķēlēs tomātu, sīpolu, marinētu gurķi, sieru. Maizīti 80 grādu temperatūrā dažas minūtes apcep cepeškrāsnī.
Kad kotletes uzcepušās un maizītes apbrūnējušas, uz maizes smērē
tomātu mērci (var izmantot arī kādu speciālo mērci), tad kārto
sagrieztās sastāvdaļas un izcepto kotleti.
Pasniedz, kamēr silts!