Viegli pagatavot: klasiskais burgeris

Burgeru maizītes var būt ļoti gardas, ja gatavo mājās. 

Izmēģini!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini!

Četrām porcijām vajadzēs:

4 burgermaizītes

200 g liellopa gaļas (pie gaļas vēl vajadzēs pievienot garšvielas, vienu olu, var nedaudz mannā)

100 g Holandes siera

1 tomāts

1 marinēti gurķi

1 salātlapas

pavisam neliels sīpols

tomātu mērce

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana. 

Vispirms gatavojam burgera kotleti. Samīca liellopu gaļu kopā ar olu un garšvielām. Veido burgera izmēra plānas kotletes, ko liek pannā un apcep no abām pusēm.

Kamēr cepas kotletes, sagatavojam maizītes un piedevas. Maizītes pārgriež uz pusēm. Sagriež šķēlēs tomātu, sīpolu, marinētu gurķi, sieru. Maizīti 80 grādu temperatūrā dažas minūtes apcep cepeškrāsnī. 

Kad kotletes uzcepušās un maizītes apbrūnējušas, uz maizes smērē tomātu mērci (var izmantot arī kādu speciālo mērci), tad kārto sagrieztās sastāvdaļas un izcepto kotleti. 

Pasniedz, kamēr silts!

 

Sastāvdaļas