Trīs grenadīna tējas receptes ziemas un rudens vakariem
Piedāvājam trīs gardu tēju receptes.
Grenadīna augļu tēja
Sastāvdaļas:
- Grenadīna sīrups
- Augļu tēja
- 1 apelsīns
- 1 ābols
Krūzītē pagatavo augļu tēju, pievieno grenadīna sīrupu. Sagriež gabaliņos apelsīnu un ābolu, ko pievieno tējai.
Melnā grenadīna tēja ar dažādiem augļiem un ogām
Sastāvdaļas:
- Melnā tēja
- Grenadīna sīrups
- Ābols
- Bumbiers
- Dažas zemenes un mellenes
Glāzē liek šķēlītēs sagrieztus augļus un ogas, pievieno grenadīna sīrupu un uzvārītu melno tēju.
Grenadīna tēja ar greipfrūtu
Sastāvdaļas:
- Melnā vai augļu tēja
- Dažādi augļi (citrons, greipfrūts, apelsīns, ābols)
- Ingvers
- Grenadīna sīrups
Krūzītē pagatav melno vai augļu tēju, pievieno sagrieztus augļus, ingvera gabaliņu. Pēc garšas pievieno grenadīna sīrupu.
Zināšanai:
Grenadīna sīrups tradicionāli ir sarkanā krāsā. Šo sīrupu pārsvarā izmanto kokteiļu pagatavošanai, lai iegūtu sarkanīgu toni un, lai piešķirtu maigāku garšu. Grenadīnu var jaukt kopā ar aukstu ūdeni iegūstot atvēsinošu padzērienu.
Pats vārds „Grenadīns” (Angļu valodā „Grenadine”) cēlies no franču vārda grenade, kas nozīmē granātābols. Tomēr ir arī valstis, kur ar vārdu grenadīns apzīmē sīrupus, kuriem ir cita augļu bāze (piemēram, aveņu, kazeņu, jāņogu).