Grilēti jēra stilbiņi ar rozmarīnu

Arī ziemā var pagatavot savus iemīļotākos grila ēdienus. Vissvarīgākais grilēšanai ziemas apstākļos ir temperatūra. Lai uzturētu karstāku virsmu, ieber grilā vairāk ogļu. Ziemā neaizmirsti par vienkāršāko ēdienu gatavošanas veidu – ugunskuru. Tas silda un  uz tā var gatavot. Šajā gadījumā ir nepieciešams rūpēties par pienācīgi izvēlētiem ēdienu traukiem – paliktni, čuguna katlu un pannu, gariem iesmiem desiņu pagatavošanai,” stāsta Juris Titovs, Grilētāju Brālības pārstāvis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šoreiz grilēsim jēra stilbus.


Sastāvdaļas:
4 svaigi jēra stilbiņi (4 personām)


Marinādei: 
6 ķiploka daiviņas
2 rozmarīna zariņi
2 ēd.k. pūdercukura
sāls, pipari 

Pagatavošana:
Ķiploku daiviņas un rozmarīnu smalki sakapā, pievieno pūdercukuru, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, samaisa. Ar iegūto masu ierīvē jēra stilbiņus. Ledusskapī atstāj ievilkties 12-24 stundas. Katru stilbiņu atsevišķi ietin folijā un grilē 3-4 stundas. Tad foliju noņem un vēl mazliet apcep uz uguns liesmas, iegūstot kraukšķīgu garoziņu. 
Ēdiens ir gatavs pasniegšanai.

 

Vairāk receptes, idejas par ēdienu gatavošanu un dekoriem svētku galdam var atrast www.ziemassvetki.borjomi.lv

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas