Grilēta Ziemassvētku forele
Lai piešķirtu ierastajiem ēdieniem svētku aromātu, pievērsiet uzmanību svaigajām garšvielām, piemēram, rozmarīna zariņi lieliski sader kopā ar zivs ēdieniem, kā arī noder, dekorējot jebkuru Ziemassvētku ēdienu.
Sastāvdaļas:
1 svaiga forele (1-1,5 kg)
Pildījumam:
200g sviesta
100ml olīveļļas
4 svaigi burkāni
4 ķiploka daiviņas
2 timiāna zariņi
sāls, pipari
Pagatavošana:
Gatavo pildījumu. Burkānus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves.
Pievieno sviestu, sāli un svaigi maltus piparus pēc
garšas.
Foreli atzvīņo, izķidā un nosusina ar papīra dvieli. Tad piepilda
ar pagatavoto pildījumu. Zivi apsmērē ar olīveļļu, uzliek pa virsu
timiāna zariņus un ietin folijā.
Grilē apmēram 1 stundu.
Forele gatava pasniegšanai.
Vairāk receptes, idejas par ēdienu gatavošanu un dekoriem svētku galdam var atrast www.ziemassvetki.borjomi.lv.