Frikadeles Tuvo Austrumu gaumē jeb koftas
Nepieciešams:
Porcija 4-6 cilvēkiem
500 grami maltas liellopa vai jēra gaļas
1 tējk. svaigi rīvēta ingvera
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
4 smalki sakapāti zaļie čili pipari
1 mazs smalki sakapāts sīpols
1 ola
1 tējk. kurkumas
4 ēd. k. smalki sakapāta koriandra (kinzas)
4 sakapātas piparmētru lapas
1 liels kartupelis
Sāls
250 ml eļļas cepšanai
Gatavošana:
Lielā bļodā kārtīgi samaisa gaļu, ingveru, ķiplokus, čili piparus,
sīpolus, olas, kurkumu, korianru un piparmētras. Pievieno sarīvētu
kartupeli un sāli un vēlreiz samaisa. Veido lielas
frikadeles. Liek uz šķīvja un atstāj 30 minūtes
ievilkties. Pannā sakarsē eļlu un cep koftas no visām pusēm
zeltaini brūnas. Nosusina uz dvieļa un pasniedz
karstas.
Lai ēdiens būtu vieglāks un mazāk trekns, var cept arī grilā un
karstā cepeškrāsnī. Lai koftas nepiedegtu, pannā ielej 1 -2
ēdamkarotes eļļas.
Recepte no grāmatas “Gardēža pavārgrāmata. Kārdinošas receptes no visas pasaules”