Frikadeles Tuvo Austrumu gaumē jeb koftas

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:
Porcija 4-6 cilvēkiem

500 grami maltas liellopa vai jēra gaļas 
1 tējk. svaigi rīvēta ingvera 
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas 
4 smalki sakapāti zaļie čili pipari 
1 mazs smalki sakapāts sīpols 
1 ola
1 tējk. kurkumas 
4 ēd. k. smalki sakapāta koriandra (kinzas) 
4 sakapātas piparmētru lapas 
1 liels kartupelis 
Sāls 
250 ml eļļas cepšanai 


Gatavošana:
Lielā bļodā kārtīgi samaisa gaļu, ingveru, ķiplokus, čili piparus, sīpolus, olas, kurkumu, korianru un piparmētras. Pievieno sarīvētu kartupeli un sāli un vēlreiz samaisa.  Veido lielas frikadeles.  Liek  uz šķīvja un atstāj 30 minūtes ievilkties. Pannā sakarsē eļlu un cep koftas no visām pusēm zeltaini brūnas.  Nosusina uz dvieļa un pasniedz karstas. 
Lai ēdiens būtu vieglāks un mazāk trekns, var cept arī grilā un karstā cepeškrāsnī. Lai koftas nepiedegtu, pannā ielej  1 -2 ēdamkarotes eļļas. 

Recepte no grāmatas “Gardēža pavārgrāmata. Kārdinošas receptes no visas pasaules”

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas