Siltie vistas gaļas salāti
Siltie vistas gaļas salāti gan kā piedeva, gan pamatēdiens.
4 porcijas
Laiks: 30 minūtes
Vistas salāti
3 gab. vistas krūtiņa
2 ēd.k. Santa Maria Vistas gaļas garšviela
3 ēd.k. rapšu eļļa
1 gab. gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
1 gab. rupji sagriezta ledus salātu galviņa
100 g diedzēti zirņi
2 gab. mazos gabaliņos sagriezti nogatavojušies tomāti
0,35 gab. šķēlītēs sagriezts gurķis
2 gab. seleriju kāti
Salātu mērce
3 tējk. ābolu sidra etiķis
2 tējk. Santa Maria vistas gaļas garšviela
0,5 gab. smalki kapāts sarkanais sīpols
3 ēd.k. olīveļļa
1. Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet
vienlaikus sātīgi un sildoši.
2. No abām pusēm pārkaisiet vistu krūtiņas ar vistas gaļas
garšvielu. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gaļu uz
vidējas uguns. Cepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses, līdz
tā ir gatava un viegli brūna. Pārlieciet uz šķīvja.
3. Uzkarsējiet pannā eļļu. Noskalojiet un sagrieziet papriku lielos
gabalos. Cepiet papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli
apcepas un kļūst mīkstāka. Pārlieciet uz šķīvja.
4. Noskalojiet un lieciet salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus,
gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagrieziet vistas
gaļu šķēlītēs un pārkaisiet salātiem.
5. Bļodā sajauciet etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki
kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlejiet mērci salātiem tieši pirms
pasniegšanas.