Kabaču un tomātu sacepums
Smaržīgs un sātīgs.
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Cik daudz: 4 līdz 5 izsalkušiem pusdienotājiem
Kas vajadzīgs:
3 mazi kabači
mazs cukīni
3 līdz 4 tomāti
1 neliels sīpols
100 līdz 150 g cietā siera
1 krūze jeb 200 g rīsu
100 ml saldā krējuma
melnie pipari
sāls
zaļumi: kinza vai pētersīlis
Pagatavošana:
1. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, apslaka ar karoti olīveļļas. Kabaci un tomātus sagriež ripās un kārto uz cepampannas.
2. Apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Tomātus cep aptuveni 10 minūtes, bet kabaci - 20 minūtes 180 grādos pēc Celsija.
3. Izvāra rīsus, sarīvē sieru un sagriež zaļumus. Sieru sajauc ar rīsiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Cepamtrauku ietauko. Vispirms ieklāj rīsu kārtu, pārkaisa ar zaļumiem, pēc tam kārto cukīni un tomātus, tad atkal rīsus, zaļumus un pabeidz ar kabaci un tomātu kārtu.
5. Apslaka ar olīveļļu un cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes 180 grādos pēc Celsija.
Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada 7. augusts. Nr. 16.