Vista kokosriekstu karija mērcē
Lieliska recepte marinētu vistas šķiņķīšu pagatavošanai ar kokosriekstu pienu un kariju. Pasniedz ar basmati rīsiem un sakapātu kinzu!
4 porcijas
Laiks: 45 minūtes
Sastāvdaļas
500 g atkaulotu vistas šķiņķu
150 g grieķu jogurta
1 ēd.k. Santa Maria Vistas gaļas garšviela ar dzelteno kariju
0,5 čili pipara
2 tējk. sviesta
2 tējk. Indijas riekstu
2 sulīgi tomāti
1 dzeltenais sīpols
200 ml Santa Maria Kokosriekstu Piens
īkšķa lieluma ingvera gabaliņš
2 daiviņas ķiploku
buntīte kinzas
150 g basmati rīsu
Pagatavošana
1. Vistas šķiņķīšus sagriež kumosa lieluma gabaliņos un
iemarinē grieķu jogurtā, kam pievieno pusi vistas gaļas
garšvielas.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 ºC temperatūrai. Vistas
šķiņķīšus kopā ar visu marinādi liek karstumizturīgā traukā un cep
35 minūtes.
3. Katlā izkausē sviestu un apcep smalki sakapātu
sīpolu un čili piparu, pievieno uz smalkās rīves sarīvētu ingveru
un sakapātus ķiplokus. Pievieno atlikušo vistas garšvielu un visu
apcep, līdz garšas sajaukušās. Pievieno smalki sagrieztus
tomātus.
4. Katla saturam pievieno kokosriekstu pienu vai saldo
krējumu, visu uzkarsē. Mērcei pievieno izceptos vistas gabaliņus un
Indijas riekstus.
5. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma
un pasniedz kopā ar vistas kariju. Ja vēlas, pārber ar sakapātu
kinzu.