Rīsi ķīniešu gaumē

Ik pa laikam, kad nepieciešamas pārmaiņas, der izmēģināt pavisam citu kultūru ēdienu!

Šo recepti iespējams pielāgot dažādām prasībām. Galvenais ir variēšana ar gaļu un dārzeņiem.

FOTO: Shutterstock.com

Šo recepti iespējams pielāgot dažādām prasībām. Galvenais ir variēšana ar gaļu un dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

  • rīsi (vislabāk basmati rīsi)
  • paprika
  • 3 gab. vistas filejas
  • karijs, sāls
  • 2 gab. olas
  • sojas mērce
  • svaigi zirnīši
  • sīpols

 

Gatavošana:

  • Izvāra rīsus, vārīšanās procesā klāt pieberot nedaudz kariju - tas nelielam asumiņam un krāsai.
  • Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos, papriku un sīpolu - mazos kubiņos.
  • Pirmo uz pannas apcepties liek vistas fileju - tai pāri pārpilinot sojas mērci, pievieno arī nedaudz kariju. Kad tā pusgatava, pievieno sīpolus un papriku.
  • Kad rīsi gatavi, sakuļ arī olas.
  • Rīsus pievieno vistai un dārzeņiem uz pannas, sajauc visu kopā. Samazina uguni un pievieno nedaudz eļļu, lai tie nepiecepas pie pannas.
  • Sakulto olu pārlej pāri rīsiem pannā, visu vienmērīgi izmaisot.
  • Visam klāt beigās pievieno zirnīšus, nogriež uguni, uzliek vāku, atļaujot maltītei mazliet pasautēties.
Reklāma
Reklāma

 

Noteikti der izmēģināt arī citas variācijas ar dārzeņiem vai gaļu!