Rīsi ķīniešu gaumē
Ik pa laikam, kad nepieciešamas pārmaiņas, der izmēģināt pavisam citu kultūru ēdienu!
Sastāvdaļas:
- rīsi (vislabāk basmati rīsi)
- paprika
- 3 gab. vistas filejas
- karijs, sāls
- 2 gab. olas
- sojas mērce
- svaigi zirnīši
- sīpols
Gatavošana:
- Izvāra rīsus, vārīšanās procesā klāt pieberot nedaudz kariju - tas nelielam asumiņam un krāsai.
- Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos, papriku un sīpolu - mazos kubiņos.
- Pirmo uz pannas apcepties liek vistas fileju - tai pāri pārpilinot sojas mērci, pievieno arī nedaudz kariju. Kad tā pusgatava, pievieno sīpolus un papriku.
- Kad rīsi gatavi, sakuļ arī olas.
- Rīsus pievieno vistai un dārzeņiem uz pannas, sajauc visu kopā. Samazina uguni un pievieno nedaudz eļļu, lai tie nepiecepas pie pannas.
- Sakulto olu pārlej pāri rīsiem pannā, visu vienmērīgi izmaisot.
- Visam klāt beigās pievieno zirnīšus, nogriež uguni, uzliek vāku, atļaujot maltītei mazliet pasautēties.
Noteikti der izmēģināt arī citas variācijas ar dārzeņiem vai gaļu!