Vasarīgais dārzeņu gruboto
Bloga upene.lv autore Annija Mihelsone piedāvā dārzeņu gruboto recepti.
(6 personām)
Sastāvdaļas:
2/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka grūbu
100-150 ml saldā krējuma
3 saujas cietā siera
2 tējk. ķiploku pulvera
1 šķipsniņa sāls
1 sauja dillīšu
100 g sniega zirnīšu
3-4 ķiploku galviņas
1/2 purava
5 mazie burkāniņi
4 mazās bietītes
1 jaunais kabacītis
1 sauja saulē kaltētu tomātu
1 iepakojums svaigo zirņu dīgstiņu
Pagatavošana:
1. Uz pannas apgrauzdējiet grūbas, līdz tās kļūst viegli
zeltainas.
2. Ieberiet grūbas katlā un pielejiet ūdeni (attiecībā 1:2),
lieciet vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams
pievienot vairāk ūdens.
3. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
4. Ļaujiet, lai bērns nomazgā visus dārzeņus, un nomizojiet
bietes.
5. Ķiplokus pārgrieziet šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas
varētu viegli izņemt.
6. Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās.
Ļaujiet, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar
olīveļļu.
7. Lieciet krāsnī cepties aptuveni 35-40 minūtes, līdz tie ir
gatavi un viegli zeltaini.
8. Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāriet ūdeni un apvāriet
sniega zirnīšus (aptuveni 5-7min.).
9. Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā aukstā ūdenī, lai
briešanas process neturpinātos.
10. Uz pannas gatavojiet gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām
pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles.
Gatavo gruboto lieciet pasniegšanai paredzētā traukā.
11. Dārzeņus un zirnīšus izkārtojiet pāri grūbām, ļaujiet mazajiem
palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem
tomātiem.