Grilēta liellopa gaļa ar saldo kartupeļu frī un Parmesan sieru
Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru. Pasniedziet ar atdzesētu čili majonēzi.
4 porcijas
Laiks: 45 minūtes
Grilēta liellopa gaļa, pasniegta ar gardiem saldo
kartupeļu frī, kas pārkaisīti ar Parmesan sieru. Pasniedziet ar
atdzesētu čili majonēzi.
Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē
1 paciņa Santa Maria BBQ Rub Allround
4 šķēles liellopa filejas steika (180 g)
Saldo kartupeļu frī
6 mizoti saldie kartupeļi
2 ēdamk. rapšu eļļas
0.5 tējk. Santa Maria Tellicherry Black Pepper
1 tējk. Santa Maria Rock Salt
100 ml smalki rīvēta Parmesan siera
50 ml smalki sagrieztu maurloku
Čili majonēze
3 ēdamk. Santa Maria Čipotles Čili piparu
150 ml majonēzes
Liellopa filejas steiks BBQ sausajā marinādē
1. Ierīvējiet steiku ar universālo garšvielu maisījumu gaļas
marinēšanai.
2. Grilējiet tieši uz uguns aptuveni 3 minūtes no katras puses,
līdz tā temperatūra sasniedz 56°C.
Ar Parmesan sieru pārkaisīti saldo kartupeļu frī
1. Uzsildiet krāsni līdz 250°C.
2. Sagrieziet saldos kartupeļus stienīšos. Lieciet tos uz lielas
cepšanas plātes un pārslakiet ar rapšu eļļu. Pārkaisiet ar sāli un
pipariem. Labi samaisiet.
3. Cepiet krāsnī 30–35 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini
brūni.
4. Izņemiet kartupeļus no krāsns un ļaujiet tiem nedaudz
atdzist.
5. Pasniedziet ar pārkaisītu sarīvētu Parmesan sieru un
maurlokiem.
Garda aukstā mērce gaļai. Sajauciet majonēzi ar čipotles čili
pipariem un pasniedziet!