Cēzara salāti ar grilētu vistu un parmezānu
Tiešām garšīgi salāti, kas iedvesmojušies no klasiskajiem Cēzara salātiem. Salāti papildināti ar grilētu vistu, parmezānu un brīnišķīgu mērci.
Vajadzēs:
4 porcijas
Mērcei
- 1.5 tējk. Santa Maria BBQ garšvielas ar ķiplokiem un garšaugiem
- 2 olas dzeltenumus
- 1.5 ēd.k. dižonas sinepju
- 1.5 ēd.k. baltvīna etiķa
- 1 dl olīveļļu
- 0.5 dl cepamo eļļu
- 2 gab. anšovus
- 1.5 dl rīvēta parmezāna
Vistas salātiem
- 1 pac. Santa Maria BBQ Marinade for Chicken
- 500 g vistas fileju
- 1 iep. romiešu salātus
- 0.5 gab. gurķa
- 250 g kokteiļtomātus
- parmezānu servēšanai
Gatavošana
- Ieliek vistas fileju plastmasas maisiņā, ielej marinādi un marinē vismaz 1 stundu.
- Gatavo bārbekjū vistas fileju uz vidējas uguns. Aptuveni 3 minūtes no katras puses.
- Samaisa olu dzeltenumus, Dižonas sinepes un baltvīna etiķi mērcē. Izmanto virtuves kombainu vai rokas blenderi. Uzmanīgi samaisa olīveļļu un cepamo eļļu. Pievieno anšovus, bārbekjū garšvielas un parmezāna sieru.
- Sagriež uz pusēm kokteiļtomātus un stienīšos gurķi. Sajauc salātus, gurķi un tomātus ar mērci un pa virsu uzrīvē parmezānu.
- Salātus pasniedz ar grilētu vistu.