Gruboto ar bietēm un kazas sieru
Vēlies svētku galdā celt ko neierastu? Lūk, ideja sātīgam, bet ne smagam, gardam un skaisti noformējamam ēdienam!
Sastāvdaļas:
• 500 g nomizotu, svaigu biešu
• 750 ml gaļas vai dārzeņu buljona
• 250 g grūbu
• 150 ml mīļākā baltvīna
• 30 g sviesta
• 2 sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• 50 g rīvēta parmezāna siera
• sāls pēc garšas
+ 100 g kazas siera un biešu dīgsti pasniegšanai
Gatavošana:
- Grūbas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties 2 stundas, pēcāk tās noskalo tekošā ūdenī.
- Bietes nomizo, sagriež apm. 2 cm biezās šķēlēs, izkārto uz cepamās plātnes, liek 180 ° C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram stundu, līdz tās kļuvušas pavisam mīkstas.
- Uz pannas sviestā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un sasmalcinātas ķiploka daiviņas, tad pievieno nosusinātas grūbas, tās nedaudz apcep. Pēcāk pannas saturu aplej baltvīnu un visu turpina karsēt uz vidēji nelielas uguns. Kad baltvīns gandrīz iztvaikojis, pielej apmēram 1/5 daļu buljona un turpina karsēt, līdz buljons daļēji iztvaikojis un iesūcies grūbās, tad pievieno vēl vienu 1/5 daļu buljona un turpina karsēt. Tā grūbas gatavo, ik pa brīdim papildinot ar buljonu, apmēram 40 minūtes.
- Kad grūbas ir gatavas, tām pievieno ar dakšiņu saspaidītas bietes, parmezāna sieru un sāli pēc garšas.
- Gruboto pasniedz pārkaisītu ar gabaliņos sadrupinātu kazas sieru un biešu dīgstiem.
Autors: blogs "Našķoties" un "Dobeles dzirnavnieks"
Foto: publicitātes