Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem
Īsts svētku ēdiens!
(4 personām)
Sastāvdaļas:
Pīles krūtiņa (4 gab.)
Medus (3 EK)
Timiāns (3 zariņi)
Brūnais cukurs (2 EK)
Sāls un pipari
Āboli (2 gab.)
Kalvadoss (30 ml)
Pagatavošana:
Pīles krūtiņu notīra no liekajiem taukiem - pārbauda, vai nav
skrimšļu. Nomizo ābolus. Sagriež daivās, izgriežot serdes. Saplūc
timiāna lapiņas. Ņem katlu, kurā liek medu un cukuru. Nedaudz
uzkarsē līdz jūtama karameles smarža. Tad pievieno ābolus un
timiānu. Izmaisa un pārlej pāri kalvadosu. Sutina uz vidējas uguns,
apmaisot līdz āboli kļuvuši nedaudz mīksti no ārpuses un
karamelizējušies. Pīles krūtiņu apcep uz pannas, sākot ar ādas pusi
uz leju (uz vidēji lielas uguns aptuveni 2 minūtes līdz āda kļūst
zeltaina). Tad apcep no otras puses aptuveni minūti. Tad ņem medus
glazūru un noglazē pīli. Pēc tam liek krāsnī 180ot uz 8 minūtēm
(vidēji cepta). Tad pīli ņem ārā un ‘atpūtina’ 2 minūtes. To
noglazē vēlreiz, sagriež un pasniedz ar āboliem.
Ziemassvētku ēdienu recepte sadarbībā "Borjomi" un "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"