3 idejas kāpostu sutināšanai
Ja kāpostus sutina kopā ar dažādām garšvielām, kā arī mazliet neparastākām piedevām, piemēram, sojas mērci, un pievieno ābolu sulu vai vīnu, rezultātā veidojas tīkamas garšu kombinācijas, kas sader ne tikai ar tradicionālo cepeti, bet arī ar zivīm un putnu gaļu.
- Kāpostus apsautē sviestā, tad pievieno buljonu, sagrieztas žāvētas aprikozes un kanēļa mizas gabaliņu. Kad šķidrums labi ievārījies, pielej vēl dažas karotes baltvīna un izsutina kāpostus gatavus. Sevišķi labi garšo piedevās zivij un jēra gaļai.
- Kāpostus un sakapātus sīpolus apsautē dzidrinātā sviestā. Pievieno gabaliņos sagrieztus ābolus, piparu graudiņus un lauru lapu, pielej ābolu sulu un izsautē gatavus. Pasniedz piedevās cūkas vai zoss cepetim, arī kopā ar ceptām desiņām.
- Dzidrinātā sviestā apcep sīpolus, pievieno kāpostus un apsautē. Pieber maltus čili piparus, pielej baltvīnu un izsautē gatavus. Pāris minūtes pirms beigām iemaisa krējumu. Piemērota piedeva viltotajam zaķim un karbonādēm.
Avots: "100 Labi Padomi", Jauns.lv