Gaļas bumbiņu tortillas
Ir svarīgi zināt kādu pamatrecepti, lai pēc tam variētu ar daudziem citiem ēdieniem, saka Rimi Gardēde Signe Meirāne. Viņa iesaka kopā ar bērniem pagatavot trušu gaļas bumbiņas, no kurām pēcāk sanāk ļoti garda tortilla.
Pašu bumbiņu garša ir neitrāla, bet ja bērns ēd ko asāku vai izteiktākas garšas, tad var droši likt klāt arī apelsīna mizu, rozmarīnu, nedaudz kanēli. Kā tās pagatavot, lasi ŠEIT!
Kad truša gaļas bumbiņas ir gatavas, ķeries klāt pie tortillu gatavošanas.
Pannā sakarsē 3 ēd.k. eļļu, liec sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liec gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliec vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē kādas 15 minūtes.
Bļodā liec nomizotu avokado un saspaidi ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liec tortillas, pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliec bumbiņas un jogurta mērci. Aizloki ciet un ēd.
Nepieciešams:
- 5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
- 16 bio šampinjoni, sagriezti biezās šķēlēs
- 1 neliels šalotes sīpols, sakapāts
- 1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
- 1 porcija truša gaļas bumbiņas
- 2 nelieli mīksti avokado
- 4 kukurūzas tortillas
- 4 saujas salātlapu izlases
- 200 g nokāstas konservētās pupiņas, nedaudz saspiestas ar dakšu
Mērcei:
- 150 g bezpiedevu jogurta
- 150 g smalki sagriezta gurķa (vai sarīvēta uz rupjās rīves)
- 2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas