Sautēta liellopa gaļa ar kartupeļiem mārrutku mērcē

Īsts svētku mielasts, sātīgs un garšīgs.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg liesas liellopa gaļas nelielos gabaliņos
  • 1,25 kg nomizotu un plāni sagrieztu kartupeļu
  • 660 ml tumšā alus
  • 600 ml piena
  • 400 g mazu šampinjonu
  • 400 g nomizotu šalotes sīpolu
  • 200 ml skābā krējuma
  • 3 lielos garenos gabalos sagriezti burkāni
  • 3 ēdk. mārrutku
  • 4 ēdk. miltu
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 8 svaigas lauru lapas
  • 1 kubiņš liellopa buljona
     

Pagatavošana (8 porcijas)

Saliec liellopa gaļas gabaliņus pārtikai paredzētā plastmasas maisiņā, pieber miltus un krati, līdz gaļa viegli pārklāta ar miltiem. Lielā katlā pa porcijām apcep gaļu eļļā, līdz tā apbrūnējusi. Kad visa gaļa apcepta, saliec to atpakaļ katlā un pievieno 2 lauru lapas. Pielej alu un iedrupini šķidrumā buljona kubiņu. Uzliec katliņam vāku, lai paliktu vaļā maliņa, un sautē uz mazas uguns 1 stundu 15 minūtes. Liec klāt šalotes sīpolus, burkānus un šampinjonus, pieber sāli un piparus un sautē vēl 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai sautējums nepiedeg. Saliec lielā seklā karstumizturīgā traukā un atdzesē.

Liec lielā katlā skābo krējumu, pienu, mārrutkus un uzvāri. Liec iekšā kartupeļus un atlikušās lauru lapas, pieber sāli un piparus un, bieži maisot, karsē 10 minūtes uz mazas uguns, līdz kartupeļi gandrīz mīksti. Noliec malā uz 5 minūtēm, tad ar putu karoti saliec kartupeļus uz liellopa gaļas sautējuma kopā ar visām lauru lapām. Kad gaļa pilnīgi noklāta ar kartupeļiem, pārlej kartupeļus ar katliņā atlikušo krējuma mērci (vajadzētu būt palikušām tikai dažām karotēm).

 

No portāla Jauns.lv

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas