Liellopa sautējums itāļu gaumē
Vēl viens vienkārši pagatavojams ēdiens no produktiem, kurus var iegādāties ikvienā Latvijas lielveikalā. Taču tas garšo pēc Itālijas!
SASTĀVDAĻAS
- 300 g sloksnītēs sagrieztas liellopa gaļas
- 400 g sagrieztu konservētu tomātu
- 1 plāni sagriezts dzeltenais pipars, sēklas izņemtas
- 1 šķēlēs sagriezts sīpols
- 1 daiviņa ķiploka, sagriezta šķēlēs
- 2 ēdk. olīveļļas
- saplucināts rozmarīna zariņš
- sauja olīvu bez kauliņiem
Pagatavošana
30 MIN 4 PORCIJAS
Lielā katlā ielej olīveļļu, cep sīpolu un ķiploku 5 minūtes, līdz
tie zeltaini un mazliet mīksti. Ieber katlā liellopa gaļas
strēmelītes, piparus, tomātus un rozmarīnu un visu uzvāri.
Vāri 15 minūtes, līdz gaļa gatava, ja nepieciešams, pielej mazliet
vārīta ūdens. Iemaisi olīvas un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai
polentu (kukurūzas putraimu putru).
Ideja! Liellopa gaļu vari aizstāt ar vienu gabalos sagrieztu
baklažānu un cukīni. Pārkaisi ar nedaudz fetas siera.