Pilngraudu Fusilli ar marinaras mērci un malto gaļu
Klasiskā itāļu marinara mērce, kas kombinācijā ar pilngraudu pastu ļaus sajust itāļu virtuves burvību.
Sastāvdaļas:
• 250 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu Fusilli
pastas;
• 1 ķiploka daiviņa;
• 400-500 g malta liellopu gaļas;
• 200 g marinara mērces;
• 200-250 g grilēti tomātu;
• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;
• 1 tējkarote Vorčesteras mērces;
• sāls;
• pipari;
• 200 g Krievijas siera;
• 200 g buljona;
• 30 g parmezāna siera.
Marinara mērcei
• 1 bundžiņa tomātu savā sulā;
• 1 vidēja lieluma sīpols;
• 2 ķiploka daiviņas;
• 1 tējkarote kaltēta oregano;
• 2 ēdamkarotes “Extra virgin” olīveļļas;
• sāls;
• pipari.
Gatavošana:
1) Marinaras mērce: Visas sastāvdaļas vāra 40-45
minūtes un tad saspiež ar dakšiņu, vai samaļ blenderī.
2) Ēdiens tiek gatavota vienā pannā, tajā apcep
sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.
3) Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, noņem
mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai.
4) Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas,
Vorčesteras mērci un nevārītu pastu.
5) Sautē, uzliekot pannas vāku, aptuveni 20
minūtes.
6) Pievieno Krievijas sieru, to kārtīgi iemaisa,
servē, pāri kaisot rīvētu parmezānas sieru.