Gnocchi krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem
Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.
Sastāvdaļas:
• 400 g “Dobeles Dzirnavnieka” Gnocchi pastas;
• 240 g dārzeņu buljona;
• 2 sīpoli;
• 1 cukīni;
• 250 g kokosriekstu piena;
• 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;
• 1 čili pipars;
• 100 g spinātu lapiņas;
• 1 tējkarote sāls;
• šķipsniņa maltu melno piparu;
• 30 g parmezāna siera.
Gatavošana:
1) Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma līdz al dente gatavībai.
2) Katlā sutina sīpolus kopā ar čili pipariem, kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot ar buljona kubiņiem, taču jāizvēlas produkts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Zem katla vāka ļauj 5 minūtes tam gatavoties.
3) Pievieno sagrieztu cukīni un sāli. Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. Vēlams, lai pirms nākamā soļa veikšanas buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra.
4) Noņem katlu no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievieno spinātu lapiņas. Novieto katlu atpakaļ uz plīts.
7) Pievieno Gnocchi pastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa un pasniedz uz šķīvja. Servē, pāri kaisot sarīvētu parmezānas sieru.
Padoms: Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai, taču nevajag to pārvārīt.