Pilngraudu Penne Rigate gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem
Eksperimenti ar pilngraudu pastām garšos lieliski, turklāt, gatavotas cepeškrāsnī, tās atdos savu īpašo garšu buķeti ar uzviju.
Sastāvdaļas:
• ekstra virgin olīveļļas;
• 3 sīpolu;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 1 lauru lapa;
• 1,5 tējkarote malta koriandra;
• 1 tējkarote malta kumīna;
• šķipsniņa maltu kajenes piparu;
• 1,5 tējkarote jūras sāls;
• 1 tējkarote maltu melno piparu;
• 5 konservēti tomāti sava sulā;
• 250 g “Dobeles Dzirnavnieka” pilngraudu Penne Rigate pastas;
• 250 g rīvēta Čedaras siera;
• 30 g parmezāna siera;
• sauja sasmalcinātu pētersīļu.
Gatavošana:
1) Katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 min.
2) Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, kajenes piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.
3) Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.
4) Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz al dente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.
5) Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atlikos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un parmezāna sieru.
6) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam. Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.
7) Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.