Cepti ēdamie kastaņi. Ziemas aktualitāte
Ēdamie kastaņi ir saldeni, tie satur B, C, un E grupas vitamīnus, daudz kālija, magnija. Man tie ļoooti garšo un lieliski, ka kastaņi ir neticami viegli pagatavojami.
Ceptus kastaņus var ēst tāpat vai pasniegt kā piedevu dažādiem ēdieniem, tai skaitā, gaļas ēdieniem. Jāatzīstas par divām lietām - kad tos sāku ēst, ir grūti apstāties. Un otrā - es nevarētu teikt, ka vēl kāds no manas ģimenes par kastaņiem būtu sajūsmā.
Bet tā kā ēdamo kastaņu gatavošana ir vienkārša, es tos laiku pa laikam sev pagatavoju.
Gatavošana:
1. Kastaņus ieliek ūdens bļodā - tie, kas peld pa virsu, ir bojāti un jāmet ārā.
2. Kastaņu "ļipiņā" iegriež krustiņu, lai pēc uzcepšanas būtu vieglāk atverami.
3. Liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 20-25 minūtes.
4. Ēd siltus.
Recepšu variācijās esmu lasījusi, ka cepešpannā var likt arī sviesta piciņas, tomēr neredzu iemeslu - kastaņi tāpat ir visai sātīgi un gardi.
Izmēģiniet savā ēdienkartē ko jaunu!